Utazz velem a 60-as évekbe! – Enteriőr fotózás másképp

Aki követ, az tudja, hogy én a múltban élek, vintage ruhákban járok, imádom a régi dolgok megidézését és úgy a jelmezesdit általában. Mivel minden lakást, amit készítek igyekszem egy kicsit más-más hangulatúra, karakterűre csinálni – ez az én önmagvalósításom, szórakozásom munka közben – arra gondoltam, hogy kéne csinálni olyan fotó sorozatokat, amikor a lakásokban megelevenítjük az életet is. Ezt úgy képzelem el, hogy belebújok egy a lakás hangulatához és célcsoportjához illő nő bőrébe és az ő életén keresztül mutatjuk meg az enteriőrt hangulat fotókkal.

Elmeséltem az elképzelésemet Dénes Nóri sminkes-fotós ismerősömnek, aki maga is nagy cosplay őrült és teljesen odavolt a feladatért. És persze ki más lehetne a fotós megvalósító, mint Milesz-Nagy Orsi, dokumentarista fotósom, aki már eddig is remek riport fotókat készített rólam és a munkámról.

Az első ilyen sorozatunkat abban lakásban készítettük el, amit a nagyszüleimtől örököltem 2006-ban és amit azóta is szinte teljesen érintetlenül hagytam. Így adtam ki 14 évig turistáknak, majd most hosszú távú bérlőnek. A felkészítést nyomon követheted a referenciáim között.

Már jó előre ment a lázas tervezgetés. Nóri küldözgette a smink és frizura terveket. Orsi pedig az enteriőr kellékeket, ami majd hűen tükrözi a 60-as 70-es évekbeli retro hangulatot:
– Kell kotyogós kv főző, meg az a régi üveg kávéscsésze, tollseprű, régi telefon … – sorolta Orsi, aki már látta maga előtt a képeket, amiket meg szeretne eleveníteni.
Egy két kört tettem a másik nagymamámnál, anyósomnál, anyukámnál és máris beszereztem a vintage kiegészítőket. Jöhetnek az életképek!

Nagyon élveztük mindhárman a munkát! Reméljük nektek is tetszik. Kb ilyen lehetett az élet a Nagymamámnak a 60-as években. Annyi idős volt ő akkor, mint én most, úgyhogy ez a sorozat legyen egyben egy neki állított emlék is. Fogadjátok sok szeretettel!

Fotók: Nagy Orsi Family Photojournalist
Smink-haj:  Dénes Nóra – P. Paris Beauty Studio
Ruha: Ticci Rockabilly Clothing