• Mottóm: Merj Te is KITŰNŐ lenni!
  • Szerettem menteni a múlt egy darabkáját a kiadott lakásaimban.

A vállalkozásom mottója: Merj Te is KITŰNŐ lenni!

Amit csinálsz, csináld kitűnően! Tűnj ki a többiek közül! Legyen a Te eladó lakásod a legjobb ajánlat a piacon! Csináld jobban, mint mások! Bízz magadban, mert ha figyelsz és nyitott vagy, akkor lesz erőd megvalósítani ezeket a célokat!

Az egész életemet végig kíséri így vagy úgy a stílus, a design és az egyediség

Gyerekkorom meghatározó élménye volt az Olaszországban élő nagynéném és olasz barátainak hazalátogatásai. Örökre belémivódott az illatuk, a szép ruháik és a stílus, ami körbelengte őket. Apukám mindig azt mondta: “Könnyű nekik! Ők gyerekkorukban nem szocialista panel házak oldalának rugdosták a labdát, hanem ötszáz éves reneszánsz épületek falainak. Biztos azért ilyen stílusosak.”

Nagynénémmel, Évivel
Nagynénémmel, Évivel és testvéremmel, Áronnal – 1985 nyár

Talán ezeknek a gyerekkori hatásoknak is köszönhető, hogy a testvéremet vonzotta a művészi pálya és elismert fotográfus lett, akinek látásmódját mindig is csodálattal nézem és mai napig inspirálódom belőle.

Később pár év multinál eltöltött idő után én is kreatívabb foglalkozás felé fordultam és elindítottam az első vállalkozásomat, egy grafikai stúdiót. Ezután majd másfél évtizedig egy egyedi hangulatú kis boutique hostelt és apartmanokat vezettem Aventura néven. Itt már magam is kiélhettem a kreatív énemet. Szálláshelyeim emlékezetesek lettek a magyar hostel piacon. Többször jelentek meg különböző hazai és külföldi életmód és design magazinokban is a turisztikai lapok mellett. Fontos volt nekem, hogy a szálláshelyeimre hosszú évek után is emlékezzenek az egykori vendégeim és visszatérjenek ide, amikor újra Budapestre látogatnak. De a szálláshelyek kialakításánál sosem az ultramodern design volt a cél, inkább a régi dolgok iránt érzett nosztalgia vezetett.

A mindennapi életben is rajongok a múltbéli dolgokért. Századfordulós házakban érzem jól magam, 20-as évek zenéjére táncolok, 50-es, 60-as évek divatja szerint szeretek öltözni és a 60-as, 70-es évek számait hallgatom.

Ticci Rockabilly Clothing
Leragadtam az 50-es 60-as évek divattjánál – Ticci Rockabilly Clothing


Egy számomra új szemlélet: Maradj semleges!

A Home Staginggel azonban egy új szemléletet tanultam. Az ingatlanok felkészítésénél fontos a semlegesség. Fontos, hogy az enteriőr ne legyen túl karakteres, mert az leszűkíti azt a célközönséget, akinek az ízlésével találkozhat. Fontos, hogy olyan belső teret hozzunk létre, ami a legtöbb embernek tetszik, vagy legalább is semlegessége miatt nem gátolja a fantáziáját, hogy belelássa saját életét, akár a saját bútoraival, saját egyedi stílusával.

Szeretem becsempészni a régi dolgokat az újak közé

Ettől függetlenül a tulajdonosok érzelmesek és sokszor ragaszkodnak a tárgyaikhoz, régi bútoraikhoz. És én nagyon együtt tudok érzeni velük ezen a ponton. Felkészítéskor ugyan el fogom mondani nekik, hogy ha modernizálják a berendezést, akkor szélesebb körhöz fognak szólni, egy magasabb kategóriába kerülnek, magasabb eladási árra számíthatnak, de ha érzelmileg vagy anyagilag nem megy ez a ráfordítás, akkor én azon leszek, hogy mentsük, ami menthető és a meglévő régi dolgokból hozzuk ki a maximumot.

Korábban a turisztikában hasznosított lakásaim azért valamennyire modernizálva voltak, hogy kellő kényelmet nyújtsanak a mai kor utazójának, de ettől függetlenül mindben igyekeztem megőrizni az adott lakás eredeti hangulatát, miliőjét. Ha nem lehetett mindent, akkor is megmentettem legalább egy-egy kis darabot, részletet az adott lakás múltjából. Egy régi hengerelt mintás falrészletet, régi konyhakövet vagy akár az előző tulajdonos által hátrahagyott bútorokat építettem be észrevétlenül a hostel környezetbe. Nagyon szeretem amikor a múlt egy darabkája tovább élhet a jelenben.

Szerettem menteni a múlt egy darabkáját a kiadott lakásaimban.
Itt a régi hengerelt festést őriztem meg egy falon.
Szeretem, amikor a múlt tovább él a jelenben.
Ez az turistáknak kiadott apartman a Nagymamám lakása volt. Szinte semmit nem változtattam rajta. Az utazók imádták.

Szeretem a régi bútorokat megmenteni és átalakítani


Mivel ne keress engem

Ha valaki olyasmit forgat a fejében, hogy századfordulós bérházban eladásra felújítaná a lakását és kidobná belőle a régi fa polgári ajtókat, réz kilincseket és a fa parkettát lamináltra cserélné, akkor semmiképp ne engem hívjon Home Stagernek! Én ilyesmit se javasolni, se megtenni nem tudok. Felújításkor, átalakításkor arra törekszem, hogy amennyire csak lehet megőrizzem a lakásnak azt az eredeti karakterét, amit építésekor szánt neki a tervezője. Meggyőződésem, hogy azok az emberek, akik egy régi házat választanak az új építésűekkel szemben, ők is pontosan ezt az értéket keresik. Adjuk hát meg nekik azt, amire vágynak!